ULTRAZVUČNO ČIŠĆENJE DIZNI
 

Da li ste znali da servis električnih dizni predstavlja više od 25% od ukupnog servisa na vozilima. U našoj zemlji postoji više od milion vozila sa elektronskim ubrizgavanjem.

Zašto su zahtevi za servisiranje vozila sa direktnim ubrizgavanjem goriva toliko strogi? Zbog globalnog zagađivanja atmosfere, vlasti su morale da uvedu zakone o emisiji izduvnih gasova kod motornih vozila.

Kako to sistem za ubrizgavanje utiče na rad motora? Sistem za ubrizgavanje konstruisan je tako da radi u skladu sa kompjuterom na vozilu, da bi se osigurao idealan odnos vazduha i goriva od 14,7 : 1. Ovim se obezbeđuje najbolji odnos : potrošnje , zagađenja okoline i visoke preformanse motora.

Koja je uloga dizne? Dizna ima vitalnu ulogu zato što kompjuter preko njih kontroliše smešu time što određuje vreme za koje će brizgaljka da bude otvorena ili zatvorena. To vreme se meri u milisekundama i stalno varira u zavisnosti od informacija koje dolaze u kompjuter od ostalih senzora na vozilu.

Zašto brizgači zahtevaju redovan servis? Odgovor je prljavština.Izlazni deo brizgača čine ispusni otvori prečnika 12 mikrona.Prljavština, parafin i druga nečistoća vremenom se natalože na izlaznom delu brizgača sprečavajući pravilan protok goriva. Na usisani deo, u usisanoj grani motora gorivo se zadržava na izlaznom delu brizgača gde usled zagrejanosti motora ispari ostavljajući mu količinu naslaga koje se vremenom nagomilavaju. Ovaj proces se dešava svaki put kada se motor zaustavi.Izračunato je da naslage od 5 mikrona izazivaju 25% manji protok goriva, a sa samo 10 % manjim protokom goriva može doći do manjih problema na motoru kao što su: podrhtavanje motora , gubljenje snage i povećanje potrošnje.

Redovan servis

Specijalna ponuda

Rezervni delovi